kuva Satu Perälä
kuva Satu Perälä

Hei!

Olen Amanda Väyrynen ja kasvatan pienimuotoisesti mittelspitzejä kennelnimellä Helmikallion.

Asumme Tampereen kupeessa Ylöjärvellä, rauhallisella alueella "puolen hehtaarin metsässä". Perheeseemme kuuluu minun lisäkseni mieheni Risto, kaksi tytärtäni: Ellen 6v ja Anna 3v sekä koiramme Minttu, Maisa sekä Pippa. Tällä hetkellä opiskelen pintakäsittelijäksi eli tutummin maalariksi ja pyöritän valokuvausyritystäni (https://www.amandalehmusto.com).

Mittelspitzeissä ihastuin niiden pippuriseen luonteeseen sekä valppaaseen ja suloisen karvaiseen ulkonäköön. Kriteereinä koiraan minulla oli mahdollisimman terve, monipuolinen harrastuskoira ja pieni koko. Toiveena oli myös mahdollisesti vapaana pidettävä rotu, sillä kodissamme on puoli hehtaaria aitaamatonta pihaa.


Koirataival alkoi vuonna 2017, kun pitkän harkinnan ja sopivan kasvattajan etsimisen jälkeen päätimme ottaa ensimmäisen koiramme Maisan sijoitukseen kennel Memeline´siltä. Toki olin jo pienenä koiriin tottunut mummolassa, mutta kotona niitä ei koskaan ollut. Maisa kotiutui meille maaliskuussa 2017 ja sen kanssa käytiin tiiviisti pentukursseilla ja pikkuhiljaa myös mätsäreissä.

Ensimmäisen kerran uskallauduin kehään elokuussa 2017, josta alkoikin hurja innostus koiranäyttelyihin. Harmikseni Maisa ei kovin pärjäävä rotukehissä ollut, joten alkuvuonna 2018 mainitsin Maisan kasvattajalle halusta saada  näyttelykoira. 

Seuraavaksi sainkin uutisia Saksan tuontikoirasta, josta saattaisi tulla kiva kaveri kehiin. Niinpä kesäkuun lopulla 2018 haimme lentokentältä Mintun kotiin. Minttu tuli sijoitukseen meille kennel Memeline´sin ja kennel Aureahof´sin kautta. Mintun jälkeen innostuin valtavasti kasvatustyöstä, jonka jälkeen syksyllä 2019 kävin kasvattajakurssin, hain kennelnimeä ja aloin pohtimaan ensimmäistä jalostusnarttuani.

Meillä kaikki koirat elävät perheenjäseninä muun perheen keskellä, tottuvat arjen touhuihin ja ääniin sekä pääsevät kanssamme nauttimaan metsäretkistä ja veneilystä.

kuva Nea Ingström
kuva Nea Ingström