Seuraa meitä somessa:

FACEBOOK

INSTAGRAM

kuva Satu Perälä
kuva Satu Perälä

Olen Amanda Väyrynen ja aloittelen kasvattajana kennelnimellä Helmikallion, rotuna mittelspitz. Ensimmäinen pentue meillä on suunnitelmissa keväälle 2024.

Asumme Tampereen kupeessa Ylöjärvellä, Hietasmäessä. Perheeseemme kuuluu minun lisäksi mieheni Risto, lapset Ellen 9v, Anna 6v ja Väinö 1v sekä koiramme Minttu ja Pippa. Tällä hetkellä olen lasten kanssa kotona, muutoin työskentelen rakennusalalla pintakäsittelijänä.

Mittelspitzeissä ihastuin niiden luonteeseen sekä valppaaseen ja suloisen karvaiseen ulkonäköön. Kriteereinä koiraan minulla oli mahdollisimman terve, monipuolinen harrastuskoira, pieni koko ja suhteellisen helppo, säänkestävä turkki.


kuva Memorized by Eveliina Nokelainen
kuva Memorized by Eveliina Nokelainen

Koirataival alkoi vuonna 2017, kun pitkän harkinnan ja sopivan kasvattajan etsimisen jälkeen päätin ottaa ensimmäisen koirani Maisan sijoitukseen kennel Memeline´siltä. Toki olin jo pienenä koiriin tottunut mummulassa, mutta kotona niitä ei koskaan ollut. Maisa kotiutui meille maaliskuussa 2017 ja sen kanssa käytiin tiiviisti pentukursseilla ja pikkuhiljaa myös mätsäreissä.

Ensimmäisen kerran uskallauduin kehään elokuussa 2017, josta alkoikin hurja innostus koiranäyttelyihin.

kuva Risto Viitanen
kuva Risto Viitanen

Seuraavaksi sainkin uutisia Saksan tuontikoirasta, josta saattaisi tulla kiva kaveri kehiin. Niinpä kesäkuun lopulla 2018 haimme lentokentältä Mintun kotiin. Minttu tuli sijoitukseen meille kennel Memeline´sin ja kennel Aureahof´sin kautta. Mintun jälkeen innostuin valtavasti kasvatustyöstä, jonka jälkeen syksyllä 2019 kävin kasvattajakurssin, hain kennelnimeä ja aloin pohtimaan ensimmäistä jalostusnarttuani.

Talvella 2020 aukesi mahdollisuus sijoitusnarttuun, josta olin ollut kiinnostunut jo hetken. Niinpä meille kotiutui Teddybear Rockers kennelistä kaunis oranssisoopeli pentu nimeltään Pippa. Pipan kanssa emme kuitenkaan koronasta johtuen päässeet kehään kuin muutamasti, mutta toivottavasti tulevaisuudessa pääsen viemään myös Pippaa aktiivisesti näytille.

Pipan ollessa vuoden ikäinen Maisa ja Minttu alkoivat osoittautua riitapukareiksi, joten Maisa muutti siskoni luokse muutaman kilometrin päähän, jotta arki saatiin kaikille mukavaksi. Näemme Maisaa edelleen useita kertoja viikossa ja käymme myös näyttelyissä toisinaan.

kuva Amanda Väyrynen
kuva Amanda Väyrynen